Enhancement of the outside space by BURRI Public Elements

Tate Gallery of Modern Art, London

The Tate Gallery of Modern Art (Tate Modern) in London is the world’s biggest museum of modern art.

It is located in a converted power station – the former Bankside Power Station – on the bank of the Thames in the Borough of Southwark.
The extension to the most visited museum of modern art was opened on 17.6.2016. It was designed by Swiss architects Jacques Herzog and Pierre de Meuron.

BURRI public elements supplied the following products for the outside space, also redesigned:
- 110 litre Public Bins in London Black
- embedded Uni barrier posts (special
height of 1100mm) in London Black
- removable Uni barrier posts (special
height of 1100mm) in London Black
with pre-determined breaking point

Public Bin - the powder-coated stainless steel waste bin with anti-graffiti surface in a discreet design and the Uni barrier post (galvanized and powder-coated) with its timeless appearance go perfectly with the new look of the Tate Modern extension.

 

Products used