Altstetten railway station

New pedestrian underpass

In this project, a pedestrian underpass was repaired and upgraded as part of the redesign of Zurich Altstetten railway station. BURRI planned, produced and installed numerous custom-designed light boxes for the underpass.

Light boxes with dummy boxes were planned as a connecting element to achieve a continuous and integrative design. The light boxes and dummy boxes are flush-mounted in wall niches. The additional dummy boxes are installed to enable straightforward conversion into light boxes at a later point, which also opens up the future design options. Of course, it is also possible to incorporate digital advertising space at any time.

With their simple and modern design, the 26 light and dummy boxes serve as a central design element in the overall architectural concept.